четвер, 22 листопада 2012 18:33

На Майдані поховали День свободи

На Майдані поховали День свободи
На Майдані відзначають 8 річницю Помаранчевої революції. Фото: tsn.ua

На Майдані Незалежності навпроти Головпоштамту о 18.00 розпочався мітинг, присвячений 8-й річниці Помаранчевої революції.

Біля глобусу,знаку початку відліку відстані, зібралося близько 400 людей. Вони тримають державні прапори та ВО "Батьківщини", Української народної партії, УПА, "Спільної справи", КУПР. Заявку на проведення мітингу подала "Коаліція учасників помаранчевої революції".

"Ми не будемо сьогодні святкувати, бо не можна робити святкові танці на похоронах. На похоронах Дня свободи, який у нас забирають. Тому ми розпочинаємо наш мітинг, присвячений 8-й річниці Помаранчевої революції", - відкрив мітинг лідер КУПРу Сергій Мельниченко.

До учасників мітингу приєдналися представники "Луганської обласної організації "Луганці". Вони зранку проводили мітинг, на сходах, перед монументом Незалежності і сподівалися організувати новий Майдан.

"Наші вимоги: перевибори до Верховної Ради та міських рад, відставка уряду Азарова, негайне звільненя політв'язнів. Ми подали заявку на триденну акцію і сподіваємося, що нас підтримають люди. Якщо підтримати нас прийдуть люди, то ми оголосимо безстрокову акцію", - сказав голова організації Сергій Коваленко.

Зранку луганчани стояли на сходах, але протягом дня працівники міліції по-трохи відтісняли їх зі сходів, пояснюючи це тим, що йдуть роботи по встановленню новорічної ялинки. Їх відтіснили майже до підземного переходу метро. Близько 5-ї години вечора до них підійшов представник КУПРу та запропонував їм перейти на інший бік Майдану, де проводить акцію КУПР.

"Щоб не розпорошувати сили", - розповів Олег Покляцький.

На мітинг також прийшли Віктор Уколов, Олександр Бригінець, Сергій Луценко, та Андрій Шевченко ("бютівець"). У підземних переходах та поряд з ними багато правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані поховали День свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути