середа, 11 грудня 2013 10:47

Спецтема: Євромайдан-2013

На Майдані люди ламали ребра, а строчники внутрішніх військ відморожували кінцівки

На Майдані люди ламали ребра, а строчники внутрішніх військ відморожували кінцівки
Фото: theinsider.com.ua

Через штурм Євромайдану у Києві постраждали десятки людей, повідомляє ТСН. Наразі інформація про кількість постраждалих та про характер отриманих травм лишається суперечливою. Однак за попередніми даними, під час штурму постраждали 20 осіб. Деякі постраждалі не могли йти, медики несли їх до карет швидких на ношах.

Працювали блискавично – передавали людей навіть через голови інших протестувальників. Більшість постраждалих зверталися до медиків через отруєння сльозогінним газом. Також до медиків звертались із закритими черепно-мозковими травмами, травмами кінцівок і тулуба.

У деяких мітингувальників попередньо діагностували перелами ребер через здавлювання щитами чи людьми. Були і такі, що хапались за серце і навіть втратили пам'ять. За інформацією медиків-волонтерів, також серед постраждалих багато бійців внутрішніх військ, які повідморожували собі ноги, стоячи годинами на морозі. Медики також повідомили, що у районі готелю "Україна" стоїть автозак із кількома затриманими і пораненими людьми. Їх пропустили крізь кордон, але надати допомогу не дозволили.

Нагадаємо, МВС запевняє, що інформація про побиття в автозаках людей, затриманих під час протистоянь на Майдані Незалежності в Києві, не відповідає дійсності. Також правоохоронці заперечили застосування до мітингувальників сльозогінного газу та спецзасобів.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані люди ламали ребра, а строчники внутрішніх військ відморожували кінцівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути