Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2020 05:13

На Коломойського завели справу через відмивання грошей Приватбанку

На Коломойського завели справу через відмивання грошей Приватбанку
Коломойського звинуватили у відмиванні грошей. Фото: УНІАН

Міністерство юстиції США вимагає конфіскації двох об'єктів комерційного нерухомого майна, придбаних на кошти, незаконно привласнені у ПриватБанку в Україні.

Сполучені Штати подали два цивільні позови про конфіскацію майна в окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційне нерухоме майно в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас), придбане з використанням коштів, незаконно привласнених із ПриватБанку в Україні, підлягає конфіскації на підставі федерального законодавства про відмивання грошей, відповідну інформацію оприлюднив мін'юст США.

"У позовах стверджується, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, одним із найбільших банків України, обманним шляхом привласнили кошти банку на мільярди доларів. Обидва отримували шахрайські позики та кредитні лінії приблизно з 2008-го по 2016 рік, коли схему було розкрито, а банк був націоналізований Національним банком України", - йдеться в повідомленні.

У скаргах стверджується, що вони відмивали частину злочинних доходів за допомогою безлічі банківських рахунків підставних компаній, насамперед у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того як перевели кошти у Сполучені Штати.

Мін'юст США підкреслює, що всі відповідачі вважаються невинними, доки їхню провину не буде доведено в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси причетні до виведення коштів із Приватбанку – розслідування Kroll

Раніше в офісах компанії Optima Management Group у Клівленді в США Федеральне бюро розслідувань провело обшуки. Компанію пов'язують з українським олігархом та колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським.

Зараз ви читаєте новину «На Коломойського завели справу через відмивання грошей Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути