Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2012 18:53

На Кличка очікує ефект Яценюка - політолог

На Кличка очікує ефект Яценюка - політолог
Юрій Романенко вважає, що Кличко своїм списком показав, що його політична сила не є новою. Фото: ia-prometei.org.ua

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко своїм списком показав, що його політична сила не є новою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор київського Центру політичного аналізу Юрій Романенко.

"Кличко, як і Королевська, як і інша братія, що має шанси пройти до парламенту, пішли чисто технологічним шляхом. Вони формують список так, як пропонують соціологи і політтехнологи, які вважають, що ці люди мають символізувати об'єднання різних прошарків в одній політичній силі. Насправді ж люди хочуть вирішення своїх проблем. У список Кличка підібрали іконостас певних особистостей, які, як вони вважають, ознаменують гуманітарний або економічний напрямок. Таким чином вони намагаються зорієнтувати ті групи електорату, які, мовляв, повинні "збудитися" від цих людей. Цей підхід глибоко збитковий та глибоко неправильний", - сказав політолог.

За його словами, Кличко показав, що політична сила "УДАР" не є новою.

"Всі політичні сили, що претендували на статус нових, насправді виявилися неспроможними пред'явити ту саму новизну. На нього очікує ефект Яценюка, у якого який на старті ріс рейтинг, бо у людей були очікування, а потім, коли вони не підтвердились, рейтинг застопорився і навіть пішов відкат", - зауважив Романенко.

Він зазначив, що у Кличко в першій десятці, крім Оксани Продан, нових облич не має.

"Пінзеник, Наливайченко та інші - це все стара гвардія, яка бігає із партії в партію, із фракції у фракцію і намагається залишитися на своїх позиціях, у провладному пулі. Геращенко, як і Наливайченко, просто перебігла. У Кличко вирішили, що ці люди мають якесь значення для якихось прошарків населення, хоча насправді ніякого значення вони не мають. Який сенс від Наливайченка, який ніколи не мав нормального публічного рейтингу і нічим себе не проявив? Далі у списку буде куча бізнесменів, що рятують від ризиків", - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні з'їзд партії "УДАР" затвердив список кандидатів в депутати. Перша десятка виглядає так: Віталій Кличко, письменниця Марія Матіос, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, підприємець Оксана Продан, заступник Кличка по партії Віталій Ковальчук, Ірина Геращенко, Віктор Пинзеник, лікар Наталія Агафонова, депутат Київської облради Артур Палатний, екс- заступник міністра праці Павло Розенко.

Зараз ви читаєте новину «На Кличка очікує ефект Яценюка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути