середа, 06 березня 2013 14:39

"На киян чекає боротьба соціологічних служб" - експерт про вибори мера

"На киян чекає боротьба соціологічних служб" - експерт про вибори мера
Фото: ukr.obozrevatel.com

Швидше за все на сфальсифікованих виборах мера Києва переможе таки провладний голова КМДА Олександр Попов. Та чи зможе він з цим жити і вдавати легітимного мера — невідомо. Про це у коментарі сказав політолог Віктор Небоженко.

"Незабаром ми побачимо дуже багато підробних рейтингів соціологічних контор, які будуть йти від адміністрації держради, де будуть протилежні цифри до тих, які з'являються сьогодні. Адже Попов уже повідомив, що він переможе. Це означає, що Партія регіонів піде на все аби забезпечити статистичну перемогу Попова у Києві. Він коли ще не почалась виборча кампанія, не знаючи хто буде балотуватися, каже, що переможе. Це означає, що від нього вже від нього не залежить. Все будуть організовувати на найвищому рівні, із використанням фальсифікацій, грошей, шантажу та великої сітки бабусь Черновецького. Це буде спроба забезпечити потрібний результат", - сказав політолог.

Небоженко сумнівається чи зможе Попов "з цим жити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає переформатування регламентного комітету

"Потрібно мати сильну психіку Черновецького, щоб плюнути на критику і все інше, знаючи, що вибори були "шахраюватими", все одно вдавати із себе мера. Чи зможе це Попов, який завжди пишався своєю офіцерською виправкою та чекістським минулим, за такого результату бути легітимним мером?", - каже він.

Політолог наголошує: "Все тільки-но починається. На киян чекає боротьба соціологічних служб. Як тільки відійде сніг це все почнеться. Це знамените прокляття київських мерів що робити з киянами і як переконувати їх вони ще знають, а от що робити зі снігом — ні".

Політолог вважає, що владі вдасться з допомогою фальсифікацій здобути крісло мера для Олександра Попова.

"Не слід забувати, що зараз на повну потужність влада використовує судову машину. Будуть знімати перспективних кандидатів для того, щоб визволяти можливості для Попова. Чи потрібно це Попову? Він така людина, йому скажуть піти на вибори — він піде", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

На думку Небоженка кияни проковтнуть сфальсифіковані вибори", якщо будуть якісь заворушення, то "тільки із загальнонаціональних причин".

Також політолог додав, що у столиці більш підготований електорат, ніж в Україні загалом. Тому "він ставить Кличкові запитання, на які він часто відповісти не може. Тому перемогти тут буде складно. Буде він балотуватися чи ні поки маловідомо".

Зараз ви читаєте новину «"На киян чекає боротьба соціологічних служб" - експерт про вибори мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути