четвер, 22 жовтня 2020 16:05

На Харківщині намагалися провести незаконний референдум - СБУ

На Харківщині намагалися провести незаконний референдум - СБУ
22 жовтня в межах розпочатого слідчими СБУ в Харківській області кримінального провадження почалися невідкладні слідчі дії. Фото: УНІАН

Служба безпеки України запобігла захопленню влади на Харківщині шляхом проведення незаконного місцевого референдуму. Той мав відбутися напередодні місцевих виборів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Оперативники встановили, що 21 вересня селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об'єднаної територіальної громади. Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова територіальна громада, центром якої передбачався саме їх населений пункт, має об'єднати 7 сусідніх сіл. Депутати планували надати своєму рішенню статус легітимного, провівши так званий референдум.

22 жовтня у межах розпочатого слідчими СБУ в Харківській області кримінального провадження почалися невідкладні слідчі дії для встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності, а також вилучення речових доказів.

Служба безпеки України попереджає про неприпустимість дій, котрі можуть призвести до порушення цілісності та суверенітету держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про референдум можуть прийняти до кінця 2020-го

У Закарпатській області працівники Служби безпеки України запобігли нелегальному вивезенню за кордон комплектуючих до військових літаків.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині намагалися провести незаконний референдум - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути