Ексклюзиви
середа, 12 липня 2023 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

На тлі саміту НАТО Шойгу заговорив про "невдалий" контрнаступ ЗСУ

На тлі саміту НАТО Шойгу заговорив про "невдалий" контрнаступ ЗСУ
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу намагається представити український контрнаступ як невдалу операцію. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу намагається представити контрнаступ Збройних сил України як невдалу операцію.

І це попри настанови Кремля не применшувати результати ЗСУ та не перебільшувати російські успіхи, щоб позиціонувати очолюване ним Міністерство оборони РФ як ефективного керівника бойовими діями в Україні після невдалого заколоту ПВК "Вагнер", зазначає американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Риторика Шойгу щодо українського контрнаступу помітно суперечить настановам Москви для ЗМІ не перебільшувати російські успіхи. Можливо, Шойгу все частіше ігнорує усталені вказівки Кремля щодо висвітлення контрнаступу, намагаючись зобразити ефективність Міноборони РФ після заколоту "вагнерівців", – йдеться в повідомленні.

Зокрема Шойгу спробував представити український контрнаступ як невдалу операцію на тлі саміту НАТО. 11 липня він неправдоподібно заявив, що українські війська втратили 26 тис. військовослужбовців і 1 244 танки та бойові машини піхоти з моменту початку контрнаступу 4 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Путіна з Пригожиним – в ISW проаналізували останні дії Кремля

Шойгу також заявив, що російська протиповітряна оборона нібито перехопила 176 ракет HIMARS і 27 крилатих ракет Storm Shadow з моменту початку контрнаступу".

За оцінками ISW, звіти оборонного відомства РФ про українські втрати, ймовірно, сильно перебільшені. Навіть російські так звані воєнкори нещодавно звинуватили Міноборони Росії у повторному зарахуванні ударів по вже пошкодженій і знищеній техніці ЗСУ.

Російські так звані воєнкори звинуватили російських вертольотників у фальсифікації бойових дій: ударні гелікоптери регулярно завдають ударів по вже знищеній українській військовій техніці. "Воєнкори" РФ вважають, що Міністерство оборони Росії може використовувати ці неодноразові влучання по одній цілі, щоб повідомляти завищені втрати українців і подавати російські оборонні операції як "надзвичайно ефективні".

Зараз ви читаєте новину «На тлі саміту НАТО Шойгу заговорив про "невдалий" контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути