Ексклюзиви
пʼятниця, 07 липня 2023 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Резерви вичерпано: армія РФ деградує без ротації

Резерви вичерпано: армія РФ деградує без ротації
Російська армія знову відчуває дефіцит солдатів. Фото: eastnews.ua

Через відсутність ротації російські підрозділи на фронті виснажуються прискореними темпами.

Це викликано нестачею резервів РФ, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Призвані за мобілізацією російські військовослужбовці, які діють у Запорізькій області, перебувають на передовій з жовтня 2022 року без будь-якої ротації. Один із військових блогерів прямо заявив, що російські сили не змогли вивести цей мобілізований персонал з передових позицій на відпочинок, тому що немає вільних людей для їхньої заміни", – йдеться у повідомленні.

Аналітики звернули увагу на публікації російських "воєнкорів", які також скаржаться на відсутність ротації підрозділів в армії окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, ким Кремль замінив "вагнерівців" під Бахмутом

"Відмова від проведення будь-якої ротації призведе до швидкої деградації російських формувань, які обороняються від українського контрнаступу на півдні України", – вважають експерти ISW.

Російські так звані воєнкори звинуватили російських вертольотників у фальсифікації бойових дій: ударні гелікоптери регулярно завдають ударів по вже знищеній українській військовій техніці. "Воєнкори" РФ вважають, що Міністерство оборони Росії може використовувати ці неодноразові влучання по одній цілі, щоб повідомляти завищені втрати українців і подавати російські оборонні операції як "надзвичайно ефективні".

Розпочалася 499-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 7 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Резерви вичерпано: армія РФ деградує без ротації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути