неділя, 24 листопада 2013 13:51

На донецькому "євромайдані" домовилися "стояти довго"
10

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У Донецьку біля пам'ятника Тарасу Шевченку на акцію на підтримку європейського вибору України зібралися більше 200 чоловік. Учасники акції продовжують прибувати. Це люди різного віку, звичайні жителі, більшість яких не належать до прихильників опозиційних партій. Спочатку було заявлено про два мітинги, заявки на них подали різні групи людей, але в останній момент учасники "майданів" вирішили об'єднатися.

Виступаючі критикують владу за високий рівень корупції, неможливість реалізувати себе для молоді всередині країни, відсутність перспектив для малого та середнього бізнесу. Заявляють, що бажають жити за європейськими законами, а не за донецькими поняттями. Лають ціни, які вищі, ніж у Європі. Засуджують земляків за низький рівень громадянської активності і закликають донеччан не сидіти вдома, а приєднатися до акції протесту. Скандують: "Україна - це Європа!", "Україні - євроремонт!"

Одна з літніх учасниць мітингу у своїй промові закликала не боятися економічних труднощів у зв'язку з модернізацією промисловості. "Ми пережили страшні 90-ті роки, а вже ці якось переживемо!" - це зауваження пенсіонерки викликало оплески.

Учасник акції Василь Коваленко запропонував донеччанам на сей раз не розходитися до вечора. Мітинг на підтримку ЄС у четвер тривав трохи довше години.


Зараз ви читаєте новину «На донецькому "євромайдані" домовилися "стояти довго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути