Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2007 20:57

На дільницях - масові перешкоди інтерв"юєрам екзит-полів

Компанії, які проводять в Україні екзит-поли, заявляють про численні випадки перешкоди роботі інтерв"юєрів на виборчих ділянках.

В день виборів в Україні проводяться декілька екзит-полів. Так, Національний екзит-пол проводять фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології і Український центр економічних і політичних досліджень ім. Разумкова. Крім того, в рамках спецпроекту телекомпанії ICTV "Український екзит-пол" незалежні дослідження проводять європейське агентство по маркетингових дослідженнях TNS і американські компанії PSB і Public Strategies.

Як повідомляє ICTV, підж час проведення "Українського екзит-пола" відбуваються численні порушення. На багатьох виборчих ділянках України інтерв"юєрам, які проводять опит, заважають або взагалі не дають працювати.

Зокрема, в Новомоськовську (Дніпропетровська область) голова виборчої дільниці в окрузі 37 викликав міліціонера для того, щоб той затримав двох жінок, які проводили опитування. Через дві години жінок відпустили. У селі Максимільяновка (Донецька область) на дільниці в окрузі 53 на три години затримали ще трьох інтерв"юєрів.

Крім того, зафіксовані випадки погроз інтерв"юєрам в Дніпропетровській і Хмельницькій областях.

На багатьох дільницях в Луганській, Донецькій, Черкаській, Рівненській областях, а також у Києві інтерв"юєрам всіляко перешкоджали проводити опитування.

Майже в кожній області помічено спроби окремих виборців відповісти на запитання інтерв"юєрів кілька разів, відзначають організатори "Українського екзит-пола".

Про багаточисельні порушення повідомляють також організатори Національного екзит-пола 2007. Так, в 1-му окрузі в Сімферополі на одній з дільниць члени дільничної виборчої комісії взагалі заборонили проводити опитування. Їхнім аргументом стало те, що інтерв"юєри проводять незаконну політичну агітацію, хоча працівники комісії не назвали ніяких доказів цього. У інтерв"юєра відібрали коробку для анкет і викликали міліцію. Інтерв"юєри вимушені були перейти на іншу виборчу дільницю, де їм ніхто не заважав працювати.

На одній з ділянок в 8-му окрузі в Червоногвардійському районі Криму інтерв"юєра попросили покинути дільницю, мотивуючи це тим, що ні акредитація, ні посвідчення не відповідають тій формі, яку уявляв собі один з членів комісії, повідомляє  Інтерфакс


Зараз ви читаєте новину «На дільницях - масові перешкоди інтерв"юєрам екзит-полів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути