неділя, 29 липня 2012 16:27

На час виборів крісло Азарова дістанеться Хорошковському — політолог

На час виборів крісло Азарова дістанеться Хорошковському — політолог
Необов'язково йти на вибори, щоб потрапити до уряду, вважає експерт. Фото: obozrevatel.com

За словами політолога Володимира Фесенко не так багато діючих урядовців увійдуть до виборчого списку Партії регіонів. Про це він сказав у коментарі УНН.

Це пояснюються тим, що питання остаточно вирішення того, хто займе пост будь-якого міністра, вирішує президент, а не парламентська більшість. І тому відсутня необхідність обов'язково іти на вибори аби потрапити до уряду.

Крім того, навіть ті міністри, котрі увійдуть до списку, не зобов'язані іти у відпустку на час виборчої кампанії, якщо звісно вони не будуть "фронтменами агітації", тобто тих хто буде у перші п'ятірці.

"Якщо хтось з міністрів потрапить до списку, то скоріше всього у передвиборчій агітації вони брати участі не будуть і у відпустку не підуть. А ось ключовою проблемою є участь у агітації, а відповідно участь у передвиборчій відпустці, для прем'єр-міністра та для Тігіпка", - зазначив Фесенко.

На думку політолога, у разі, якщо Азаров піде у відпустку на час виборів, то скоріше всього, його замінить перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський.

"Він, наскільки я розумію, у виборах брати участі не буде", - зазначив політолог.

Водночас у відпустку буде змушений піти міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, адже він планує іти на вибори у мажоритарному окрузі. А отже йому доведеться проводити агітацію за самого себе.

Нагадаємо, в Україні стартувала виборча кампанія. Вибори до Верховної Ради пройдуть в останню неділю жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На час виборів крісло Азарова дістанеться Хорошковському — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути