пʼятниця, 19 жовтня 2012 22:25

На Чернігівщині в останній період кампанії активізувалися всі кандидати, про яких раніше і не чули - експерт

На Чернігівщині в останній період кампанії активізувалися всі кандидати, про яких раніше і не чули - експерт
Кампанія-2012 значно брудніша за попередні - ОПОРА. Фото: vkurse.ua

На останньому етапі передвиборчої кампанії на Чернігівщині активізувалися абсолютно всі кандидати, про яких раніше ніхто і не знав.

Про це розповів координатор громадської організації ОПОРА в Чернігівській області Євгеній Романенко.

"Зараз іде дуже велика активізація фактично всіх і мажоритарників, і партій. Також буквально за три-чотири тижні до виборів досить активно почала себе проявляти партія ВО "Свобода" Олега Тягнибока. І в кожному буквально окрузі всі кандидати мажоритарники, які жодну чином не виказували свою медійну, агітаційну активність, наразі стали досить активними. Це, певно, найбільша характеристика цього періоду — активізація буквально всіх і вся", - підкреслив він.

Водночас, експерт наголосив, що важко визначити вплив такої активізації на результати голосування, однак групи фаворитів на кожному окрузі вже визначилися.

"За оцінками експертів, лідерські групи в кожному окрузі щодо мажоритарників є фактично утвореними. Переважно ідеться про те, хто з них на фінальному етапі зможе більш активно попрацювати, той і отримати перемогу. Переважно розмови точаться щодо гонитви лідерів у кожному окрузі. Це така специфічна ситуація — десь хтось має більше голосів за оцінками соціологів, хтось десь менше, але різниця у них не суттєва", - розповів Романенко.

Ця передвиборча кампанія, на думку експерта, відрізняються великою кількістю порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінницькій області діти агітують за кандидата

Експерт наголосив: "Взагалі ця кампанія, на відміну від кампанії 2010 року, була набагато бруднішою. Дуже багато чорного піару, фактично всі діють проти всіх в цьому контексті. Якщо говорити про факти порушень, то по Чернігівській області переважна їх більшість відбувалася за останні 2-3 тижні і стосувалися вони порушень правил агітації. Особливо щодо того, що агітацію не можна вести в комунальних закладах. Ми фіксували і присутність, наприклад, представників кандидатів на шкільних заходах. Так ми викладали в Інтернет відео, коли представник кандидата вручив торт при дітях персоналу закладу. Та якихось фактів досить жорстких порушень, які б впливали системно на волевиявлення виборців, ми не маємо".

"Ми фіксуємо порушення як зі сторони провладних сил, так є у нас і факти порушення опозиційних сил. Сказати про те, що хтось є доброчесним гравцем, а хтось систематично порушує — не можна", - додав Романенко.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині в останній період кампанії активізувалися всі кандидати, про яких раніше і не чули - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути