вівторок, 26 вересня 2017 19:48

На Банковій зробили заяву про повернення Донбасу

На Банковій зробили заяву про повернення Донбасу
Законопроект про реінтеграцію окремих районів Донбасу є "практично готовим" - АП. Фото: відкриті джерела

Законопроект про реінтеграцію окремих районів Донбасу є "практично готовим". Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв "Радіо Свобода".

"Законопроект практично готовий, ми провели консультації з ключовими партнерами, тому для них це не є сюрпризом. Цей проект є важливим в контексті можливого розгортання миротворчої місії на Донбасі – оскільки ми не хочемо, щоб Росія брала участь у цих миротворчих операціях. Ми повинні на законодавчому рівні закріпити цей процес", – сказав він.

Законопроект відповідає зобов'язанням України згідно з Мінськими угодами і це сприятиме політико-дипломатичному врегулюванню ситуації на Донбасі.

На думку Єлісєєва, документ "має бути представлений і в парламенті і якомога швидше проголосований". Але при цьому він не уточнив, коли цей законопроект можуть подати на розгляд до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давайте це зробимо" - США пояснили тактику щодо російського окупанта

Секретар РНБО Олександр Турчинов 30 серпня заявляв, що закон про реінтеграцію окупованих частин Донбасу вже цілком готовий до внесення на розгляд Верховної Ради, але ще тривають консультації щодо нього з закордонними партнерами України.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій зробили заяву про повернення Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути