Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 19:42

На Байдена тиснуть, щоб передав Києву F-16

На Байдена тиснуть, щоб передав Києву F-16
П'ять членів Палати представників США вимагають передати Україні винищувачі. Фото: eastnews.ua

П'ять членів Палати представників США з Республіканської і Демократичної партії тиснуть на президента Джо Байдена, щоб він передав Україні винищувачі F-16.

Законодавці написали лист Байдену. З його змістом ознайомилось Politico.

Вони наголошують, що сучасні літаки можуть стати вирішальними для контролю над українським повітряним простором цього року.

"Надання таких літаків необхідне, щоб допомогти Україні захистити свій повітряний простір, особливо на тлі відновлення російських наступальних дій і з огляду на очікуване збільшення масштабних бойових дій", – йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повинні бути чесними" ‒ у міноборони Нідерландів розповіли про передачу Україні винищувачів F-16

Організатором звернення став демократ від штату Мен Джаред Голден. Його також підписали демократи Джейсон Кроу з Колорадо і Кріссі Гулахан з Пенсильванії та республіканці Тоні Гонсалес з Техасу і Майк Галлахер з Вісконсину.

"F-16 або подібні винищувачі четвертого покоління надали б Україні високомобільну платформу, з якої можна було б націлюватись на російські ракети і безпілотники класу "повітря-повітря", захищати українські сухопутні війська, коли вони вступають у бій з російськими військами, а також боротися з російськими винищувачами за перевагу в повітрі", – вказали законодавці.

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає можливості передачі Україні західних винищувачів. Але, за його словами, це не станеться найближчими тижнями. Про це Макрон сказав 10 лютого після позачергового засідання Європейської ради в Брюсселі.

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер заявив, що зробить усе для того, аби передати Україні бойові літаки.

Зараз ви читаєте новину «На Байдена тиснуть, щоб передав Києву F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути