вівторок, 05 серпня 2014 22:50

МЗС вважає цинічними заклики Росії щодо гуманітарної місії

МЗС вважає цинічними заклики Росії щодо гуманітарної місії
Фото: ukr-online.com

Українське МЗС вважає цинічними заклики Росії до створення гуманітарної місії допомоги жителям зони антитерористичної операції. Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

"Пропозиція Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо так званої міжнародної гуманітарної місії на Донбасі цинічна хоча б тому, що саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на Сході України, всесторонньо підтримує злочинні дії терористів і несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми в Донецькій і Луганській областях", - сказано в повідомленні.

МЗС нагадало, що із червня в Україні створено й ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого ввійшли представники організацій системи Організації Об'єднаних Націй і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"У тісній взаємодії з ними українська влада вживає ефективних заходів для забезпечення першочергових гуманітарних потреб цивільного населення й внутрішньо переміщених осіб. Створено гуманітарні коридори для всіх бажаючих покинути зону АТО", - сказано в повідомленні.

МЗС підкреслює, що Україна й увесь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії, оскільки в той час, коли з території Росії терористи одержують посилення зброєю, військовою технікою й найманцями, міжнародні партнери відгукнулися на заклик України й надають практичну допомогу у відновленні інфраструктури й вирішенні насущних гуманітарних потреб мирних громадян Донбасу.

Як відомо, у червні Росія вирішила надати гуманітарну допомогу східним регіонам України.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вважає цинічними заклики Росії щодо гуманітарної місії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути