Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 11:10

МЗС висміяло реакцію РФ на арешт бойовика Косяка на Донбасі

МЗС висміяло реакцію РФ на арешт бойовика Косяка на Донбасі
Момент затримання громадянина РФ на Донбасі Андрія Косяка. Фото: скріншот з відео

У Міністерстві закордонних справ здивовані, що Росія лише на шостий день поцікавилася долею затриманого на Донбасі російського громадянина Андрія Косяка.

Такий рівень запізнілої турботи яскраво демонструє ставлення РФ до людей із російськими паспортами, зазначив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

"Такий рівень запізнілою турботи яскраво демонструє ставлення Росії не тільки до громадян інших держав, яких вона сьомий рік поспіль вбиває, катує, а останнім часом і позбавляє можливості отримати допомогу від коронавірусної хвороби, блокуючи КПВВ між підконтрольними уряду України й тимчасово окупованими територіями нашої держави, а й до людей з російськими паспортами", - сказав Ніколенко "Новому времени".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео затримання російського окупанта Косяка

Додав, що жителі з нав'язаним РФ громадянством повинні зрозуміти: вони не цікавлять Москву.

"Росію цікавить тільки одне: видати паспорт і відправити воювати. Цинічно використали й забули. Очікуємо, що російська сторона з таким же завзяттям виступатиме за дотримання Консульської конвенції на території Росії, припинить систематично порушувати терміни інформування про затримання українських громадян і надаватиме до них безперешкодний консульський доступ", - резюмував Ніколенко.

13 жовтня 2021 року під час спільного засідання ТКГ російські бойовики влаштували провокацію. Оперативна група ЗСУ затримала бойовика поблизу Золотого в Луганській області. Під виглядом робіт із гуманітарного розмінування він здійснював фото- і відеофіксацію позицій, від яких відійшли ЗСУ в межах ділянки розведення сил і засобів. Затриманим виявився громадянин РФ Андрій Косяк 1978 року народження. У нього вилучили зброю та боєприпаси.

У ЛНР і Росії затримання Косяка використовували як привід обвинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей. Самопроголошений "глава ЛНР" Леонід Пасічник вимагав звільнити бойовика і обвинуватив Україну в "зриві діалогу" у Мінському форматі.

МЗС РФ вимагає від України допустити російських консульських працівників до затриманого уродженця Луганської області Андрія Косяка, адже він отримав паспорт Росії.

Зараз ви читаєте новину «МЗС висміяло реакцію РФ на арешт бойовика Косяка на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути