Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 12:20

МЗС вимагає від Кремля пояснень щодо заяви про "нормандський саміт"

МЗС вимагає від Кремля пояснень щодо заяви про "нормандський саміт"
Цей "недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар" заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз'яснень позиції російської сторони як учасникам "нормандського формату", так і міжнародному співтовариству, наполягають у МЗС України. Фото: "УНН"

МЗС України вимагає від Москви пояснень після заяви заступника глави російського МЗС Андрія Руденка щодо неправдивості слів президента Володимира Зеленського про готовність усіх сторін до "нормандського саміту" лідерів.

Про це йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому ввечері 15 вересня.

"Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт. Очевидно, що сьогоднішній недостатньо дипломатичний і дещо емоційний коментар заступника міністра закордонних справ РФ потребує додаткових роз'яснень позиції російської сторони як учасникам "нормандського формату", так і міжнародному співтовариству", - заявили в українському МЗС.

У коментарі підкреслили, що перебуваючи з офіційним візитом у Австрії, Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів "нормандського формату", а про принципову готовність його учасників зустрітися.

Руденко ж назвав слова Зеленського "неправдою".

"Я скажу, що це неправда. На зустрічі радників і політрадників у Берліні, яка відбулася минулої п'ятниці, заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак чітко сказав, що підстав для проведення нового саміту поки що немає", - цитує заступника глави МЗС Росії агентство "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, чи буде потепління у стосунках із Путіним

15 вересня у Відні Зеленський заявив про те, що всі лідери країн-учасниць "нормандського формату" погодилися на зустріч на найвищому рівні, і вона може відбутися після ще однієї зустрічі політичних радників. Того ж дня Руденко сказав, що ця заява не відповідає дійсності.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вимагає від Кремля пояснень щодо заяви про "нормандський саміт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути