Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2013 04:35

МЗС України закликало якомога швидше покінчити із хімічною зброєю у Сирії

МЗС України закликало якомога швидше покінчити із хімічною зброєю у Сирії
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ України виступило із засудженням факту використання хімічної зброї поблизу Дамаска 21 серпня, що було підтверджено інспекторами ООН у проміжному звіті від 16 вересня.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій Департаментом інформаційної політики МЗС.

Там запевнили, що Україна займає чітку позицію, яка полягає в тому, що будь-яке застосування зброї масового знищення є порушенням міжнародного гуманітарного права, а винні в її застосуванні повинні бути притягнені до відповідальності.

"В Україні вітають домовленості, досягнуті за результатами переговорів в Женеві міністра закордонних справ Російської Федерації С.Лаврова та Державного секретаря США Дж.Керрі щодо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю у Сирії та її знищення в якомога стислі терміни", - зазначили українські дипломати.

За їхніми словами, з цією метою мають бути максимально задіяні механізми Ради Безпеки ООН та Організації по забороні хімічної зброї, у Виконавчій Раді якої Україна нині головує.

"Сподіваємося, що реалізація зазначених домовленостей сприятиме зниженню існуючого рівня напруження між сторонами збройного конфлікту та його подальшому вирішенню політико-дипломатичним шляхом", - резюмували у МЗС.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України закликало якомога швидше покінчити із хімічною зброєю у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути