четвер, 25 червня 2020 00:01

МЗС України направило ноту протесту Росії через проведення військового параду в Криму і ОРДЛО

МЗС України направило ноту протесту Росії через проведення військового параду в Криму і ОРДЛО
Україна відреагувала на військовий парад в Криму. Фото: Дзеркало Тижня

У Міністерстві закордонних справ України висловили Російській Федерації протест через проведення так званих "військових парадів" підрозділів Чорноморського флоту РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя, а також підрозділів російських збройних формувань в окупованих містах Донецьк та Луганськ.

"Розглядаємо проведення 24 червня 2020 року без узгодження з українською стороною так званих "парадів" підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації з нагоди відзначення 75-ї річниці Перемоги над нацизмом на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих нею територіях України в Донецькій і Луганській областях як відверту зневагу російською стороною чинного законодавства України і норм міжнародного права, у т.ч. резолюції Генеральної Асамблеї ООН А/Res/68/262 від 27.03.2014 "Територіальна цілісність України", - повідомили у прес-службі МЗС.

Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегулювати проблемні питання, спричинені збройною агресією з боку Російської Федерації та окупацією нею частини суверенної території України.

Українські дипломати вважають, що проведення в тимчасово окупованих Російською Федерацією Донецьку та Луганську так званих "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1 є грубим порушенням зобов'язань російської сторони як сторони Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time

Попри пандемію коронавірусу, президент Росії Володимир Путін 24 червня влаштував на Красній площі в Москві пафосний військовий парад. Водночас парад пройшов у Сімферополі, Керчі та Севастополі. Також парад був проведений на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України направило ноту протесту Росії через проведення військового параду в Криму і ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути