четвер, 26 червня 2014 16:38

МЗС: Україна може не отримати безвізовий режим з ЄС до кінця року

МЗС: Україна може не отримати безвізовий режим з ЄС до кінця року
telegraf.com.ua

Введення безвізового режиму між Україною та ЄС не обов'язково відбудеться до кінця цього року, навіть якщо Україна виконає всі необхідні умови.

Про це на прес-конференції у Києві заявила перший заступник міністра закордонних справ Наталя Галібаренко.

"Звичайно, ми хочемо жорсткий термін - це півроку. Але це не означатиме, що з 1 січня 2015 року, навіть якщо все нами буде виконано, вже буде безвізовий режим", - сказала вона.

За словами представниці МЗС, Україна, зі свого боку, робить все можливе для скасування візового режиму з ЄС. Водночас, за її словами, у цьому процесі є й частина, яку має виконати сторона Євросоюзу.

Як сказала Галібаренко, на нинішній другій фазі візової лібералізації з ЄС від України очікується, зокрема, забезпечення безпеки кордонів, впровадження заходів щодо боротьби з корупцією та дискримінацією, а також друкування біометричних паспортів за правилами ЄС.

Дипломат додала, що для моніторингу виконання Україною зазначених заходів у вересні та у жовтні в Україну приїдуть дві експертні місії ЄС. Ці місії, як зазначила Галібаренко, також надаватимуть консультації українським міністерствам та відомствам з найбільш ефективного виконання умов другої фази візової лібералізації.

Нагадаємо, Україна перейшла до виконання другої фази візової лібералізації України з ЄС. Раніше посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявляв, що Україна може перейти до безвізового режиму з ЄС до кінця 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Україна може не отримати безвізовий режим з ЄС до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути