вівторок, 30 жовтня 2018 13:03

МЗС пропонує ввести подвійне громадянство

МЗС пропонує ввести подвійне громадянство
Міністр закордонних справ Павло Клімкін пропонує почати дискусії навколо другого громадянства в Україні. Фото: ТСН

В Україні потрібно почати дискусію щодо запровадження подвійного громадянства. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.

"Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею".

Подвійне громадянство не повинні мати військові командири.

"Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, про всіх інших потрібно говорити. Подвійне громадянство може бути лише за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина перейменувала посаду "уповноваженого з Закарпаття"

Подвійне громадянство практикують у деяких країнах Європи. Натомість у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони злочинці. В зоні АТО загинули щонайменше 11 мешканців Закарпаття з подвійним громадянством".

Угорщина переіменувала скандальну назву посади урядового уповноваженого із Закарпаття на "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну".

Зараз ви читаєте новину «МЗС пропонує ввести подвійне громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути