вівторок, 18 січня 2011 13:27

МЗС ніяк не може повірити, що Чехія надала притулок Данилишину

МЗС ніяк не може повірити, що Чехія надала притулок Данилишину

Міністерство закордонних справ України передало чеській стороні ноту з проханням офіційно підтвердити надання екс-міністру економіки України Богдану Данилишину політичного притулку.

"Сьогодні до МЗС України був запрошений тимчасовий повірений у справах Чехії в Україну, йому було передано заступником міністра закордонних справ ноту української сторони, в якій ми просимо чеську сторону офіційними каналами роз'яснити ситуацію з Данилишиним. Мова йде про надання українській стороні рішення МВС Чехії про надання Данилишину політичного притулку ", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

У МЗС України сподіваються, що в контексті дружніх відносин України з Чехією це прохання буде задоволено.

Волошин додав, що для Києва це дуже важливо як для правильної оцінки ситуації, так і в контексті того, що Данилишин - громадянин України.

МЗС також відзначає, що дана ситуація не повинна вплинути на відносини між двома країнами. Разом з тим, у зовнішньополітичному відомстві рішуче спростовують звинувачення у тому, що справа Данилишина має політичний характер.

Данилишин, який займав пост міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко в 2007-2010 рр.., у серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.

14 січня МЗС України підтвердило, що Данилишину наданий в Чехії політичний притулок.

Таке рішення затвердив МВС Чехії, після чого міський суд Праги виніс рішення про звільнення українського екс-міністра економіки з-під варти.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС ніяк не може повірити, що Чехія надала притулок Данилишину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути