Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2018 10:54

МЗС не закриє російські консульства в Україні – Клімкін

МЗС не закриє російські консульства в Україні – Клімкін
"У нас немає дипломатичних відносин з Росією за змістом" - Клімкін. Фото: ИноСМИ

Українське Міністерство закордонних справ не закриє російські консульства. Це призведе до таких само заходів на території Росії.

В українських дипломатів зникне можливість допомагати політв'язням та українцям у Росії, пише "Інтерфакс".

"У нас немає дипломатичних відносин з Росією за змістом. У нас немає послів. Дипломати не займаються якоюсь політичною чи іншою діяльністю. Наші дипломати просто допомагають українцям, в тому числі і політичним в'язням. Якщо ми приберемо тут ці консульства, то Росія закриє наші консульства там. Цеозначатиме, що ми не будемо мати доступу, щоб допомогти нашим громадянам", - каже міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Україна здатна контролювати діяльність російських дипломатів і адекватно реагувати на загрозу, яку вони можуть становити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Угорщини вислали українського дипломата

"Російські дипломати займаються тут в основному діяльністю, яка властива спецслужбам. Саме тому ми недавно вислали таких нібито дипломатів. Те, що зараз ми здатні контролювати цю злочинну діяльність російських "дипломатів", – це 100 відсотків. Вони перебувають під пильним контролем і не можуть робити те, що робили в колишні часи, до 2014 року", – каже міністр.

У зв`язку із "модою" на подвійне громадянство серед жителів Закарпаття Службою безпеки України відкрите кримінальне провадження. Поштовхом до розслідування злочину стала публікація в Інтернеті відеодоказу про незаконне отримання українцями громадянства Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не закриє російські консульства в Україні – Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути