четвер, 07 грудня 2017 08:21

МВФ вимагає припинити атаки на НАБУ

МВФ вимагає припинити атаки на НАБУ
Крістін Лаґард висловила стурбованість від імені фонду щодо ситуації навколо антикорупційних органів НАБУ і САП. фото - EPA

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард висловила стурбованість від імені фонду щодо ситуації навколо антикорупційних органів НАБУ і САП.

"Ми глибоко стурбовані недавніми подіями в Україні, які можуть згорнути прогрес, досягнутий у створенні незалежних інститутів для боротьби з корупцією на найвищому рівні", - йдеться в заяві опублікованій на сайті МВФ.

За словами Крістін Лаґард, українська влада має не лише захистити незалежність НАБУ і САП, а й подбати про швидке впровадження незалежного антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони відступили" - у Раді зняли з розгляду законопроект про "вбивство" НАБУ

"Ми наполегливо закликаємо українську владу і парламент захистити незалежність НАБУ і САП. Ми також настійно закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яке повинно запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є істотною умовою для винесення таких рішень в корупційних справах високого рівня, які заслуговували б довіри ", - йдеться в заяві.

6 грудня глави фракцій БПП і Народний фронт зареєстрували законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву спеціалізованих антикорупційних органів. Крім того, президент, згідно з документом, зможе звільнити директора НАБУ в разі вчинення ним не кримінального, а навіть адміністративного порушення.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вимагає припинити атаки на НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути