пʼятниця, 27 вересня 2019 10:12

МВФ веде перемовини з Україною про розширене фінансування

МВФ веде перемовини з Україною про розширене фінансування
Місія провела продуктивні дискусії про політику для нової програми особливо про фіскальну і грошову кредитну політику, а також про ключові кроки реформ Фото: vesti.ua

Місія Міжнародного валютного фонду приступила до обговорення нової трирічної угоди про розширене фінансування для України. За підсумками двотижневої роботи в Києві повідомила про плани продовжити дискусію в найближчий час.

"Обговорення нової програми продовжиться в найближчі тижні", - йдеться в заяві глави місії, ван Рона Родена поширеному в п'ятницю вранці, пише Інтерфакс-Україна.

Місія провела продуктивні дискусії про політику для нової програми особливо про фіскальну і грошову кредитну політику і про ключові кроки реформ.

"Вона також підкреслила важливість незалежності Національного банку і забезпечення фінансової стабільності а й також необхідності докласти всіх зусиль щоб мінімізувати фіскальні витрати пов'язані з докапіталізацією банків", - сказав глава місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ поки не готовий виділити гроші Україні: причини

Україна веде переговори про можливість відкриття нової програми $5-6 млрд. Негативний вплив на підсумки роботи місії надали останні події навколо "Приват-Банку" в тому числі інформація про можливий компроміс з його екс-акціонерамі і тиск на керівництво Національного банку.

Місія Міжнародного валютного фонду продовжує роботу в Україні. Місія під головуванням Рона Ван Родена прибула в Київ 12 вересня. За розкладом продовжує зустрічі з урядовцями. Переговори між Україною та МВФ перебувають в активній стадії, повідомили в Кабінеті міністрів.

Зараз ви читаєте новину «МВФ веде перемовини з Україною про розширене фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути