Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2020 18:08

МВФ каже про прогрес України, але чекає на решту кроків

МВФ каже про прогрес України, але чекає на решту кроків
Діалог з Україною - дуже плідний, кажуть у МВФ

Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес України у проведенні реформ й очікує виконання решти заходів для остаточного затвердження нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд.

Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні в четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

У фонді кажуть, що п'ятьма основними фокусами нової програми є: посилення верховенства права; боротьба з корупцією; підвищення конкуренції, відкриття ринків і зниження ролі олігархів; посилення гарантій незалежності Нацбанку і стабільна фіскальна політика.

Райс нагадав про зустріч у Давосі виконавчого директора МВФ Крісталіни Георгієвої з президентом України Володимиром Зеленським, на якій глава фонду відзначила прогрес країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Washington Post написав статтю про Зеленського та олігархів

Остаточне рішення має ухвалити рада директорів фонду після виконання Україною заходів.

Одним із них є законопроєкт №2571 про окремі питання функціонування банківської системи. Який повинен усунути виниклі під час очищення банківської системи законодавчі прогалини й знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку, кажуть у МВФ.

Передбачалося, що попередні заходи буде виконано в січні - на початку лютого, що дасть змогу винести українське питання на раду директорів МВФ у лютому.

Однак Верховна Рада наразі розглядає в другому читанні законопроєкт про ринок землі, який за дотримання наявного регламенту може розтягнутися на декілька тижнів або навіть місяців.

"Наразі відбувається дуже активний діалог. Конструктивні дискусії тривають", - сказав Райс.

Попередню 14-місячну програму фінансування для України МВФ затвердив позаторік. Її обсяг — $3,9 млрд. Фонд одразу виділив $1,4 млрд. Перегляд програми планували на травень. Але траншу не дали через дострокові парламентські вибори.

У листопаді місія МВФ працювала в Україні.

Зараз ви читаєте новину «МВФ каже про прогрес України, але чекає на решту кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути