субота, 26 січня 2013 04:16

Можливий вихід Великобританії з ЄС не впливає на євроінтеграційний настрій України — Кожара

Можливий вихід Великобританії з ЄС не впливає на євроінтеграційний настрій України — Кожара
Фото: radiosvoboda.org

Плани Великобританії провести у 2015-2017 роках референдум з питання про членство в Євросоюзі, заявлені прем'єром Девідом Кемероном, поки жодним чином не відбиваються на найближчих євроінтеграційних планах України - домогтися підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Заяви керівництва Великобританії - це суверенна справа Великобританії. Зрозуміло, що це відбивається на загальному статусі ЄС, але це не відбивається на тих питаннях європейської інтеграції, які сьогодні цікавлять Україну", - сказав він у кулуарах 9-го Українського ланчу в Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми гарантуємо місце Британії в ЄС" — Камерон заспокоїв Давос

Кожара зазначив, що Україна сьогодні не говорить про членство в ЄС, але ставить завданням в цьому році підписати угоду про асоціацію.

"І тому ми будемо уважно відслідковувати події у Великобританії, і при цьому Україна повинна послідовно впродовж року працюватиме над підписанням угоди про асоціацію в листопаді", - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялось, Кемерон заявив у середу, що референдум про членство Великобританії в ЄС відбудеться між 2015 і 2017 роками в разі перемоги консерваторів на майбутніх парламентських виборах. "Це буде референдум, на який буде винесено питання, залишимося ми чи ні в ЄС, - зазначив він. - Якщо Великобританія залишить ЄС, то це буде квиток в одну сторону, і повернення не буде".

Зараз ви читаєте новину «Можливий вихід Великобританії з ЄС не впливає на євроінтеграційний настрій України — Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути