четвер, 22 грудня 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Можемо перекрити важливу трасу" – експерт оцінив успіхи ЗСУ на фронті

"Можемо перекрити важливу трасу" – експерт оцінив успіхи ЗСУ на фронті
Військовий експерт Іван Січень: "Можна буде розділити окуповану території на дві частини. Крім того, може вийти перекрити важливу трасу з Бєлгорода, де йдуть значні постачання з Росії". Фото: "Укрінформ"

Найгарячіші напрямки зараз на фронті – це Донеччина та Луганщина. Росіяни тиснуть на Бахмут та Авдіївку.

Збройні сили України натомість наступають на Луганщині, заявив у коментарі для Gazeta.ua військовий експерт Іван Січень.

"Росіяни основний удар зосередили на Бахмуті і довкола нього. Також на Авдіївці. Їхня головна мета – встановлення повного контролю над Донецькою областю. Бахмут важливий, бо з нього відкривається прямий шлях на Слов'янськ і Краматорськ. Але там дуже великі проблеми (у росіян. – Gazeta.ua). Попри те, що окупанти створили там значне угруповання військ, по суті, найбільше на всьому фронті. Намагаються оточити місто", – говорить Січень.

Авдіївський напрямок важливий ворогу з точки зору встановлення контролю над південно-західною частиною Донеччини, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У них є тільки один інструмент" – військовий пояснив психологію росіян

"Наші війська тримають жорстку оборону. Їхня мета – не дати ворогу просунутися та вимотати окупантів. Втрати росіян під Бахмутом величезні. На Луганщині наші війська наступають на Кремінну. Звідти у нас може бути прямий вихід на Рубіжне. Це може звести нанівець всі досягнення росіян, які вони робили влітку на Луганщині. Ще один напрямок наступу – на Сватове. Далі зможемо просунутися на Старобільськ. Тобто можна буде розділити окуповані території на дві частини. Крім того, може вийти перекрити важливу трасу з Бєлгорода, звідки йдуть значні постачання з Росії", – пояснює Січень.

Протягом останнього тижня російські військові та бойовики ПВК "Вагнера" незначно просунулися на східну околицю міста Бахмут у Донецькій області. Ймовірно, російська піхота укріпилася в східних промислових районах міста. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Інтенсивні бої біля в районі Бахмута точаться з червня.

Зараз ви читаєте новину «"Можемо перекрити важливу трасу" – експерт оцінив успіхи ЗСУ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути