Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2023 09:50

Може сісти на 15 років: екснардепу Мураєву повідомили про підозру у державній зраді

Може сісти на 15 років: екснардепу Мураєву повідомили про підозру у державній зраді
СБУ повідомила про підозру колишньому нардепу Євгену Мураєву. Фото: glavcom.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишньому нардепу, керівнику забороненої партії "Наші" Євгену Мураєву.

За даними слідства, він причетний до підривної діяльності проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Окрім державної зради екснардепу також інкримінують "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу "Наш"

Як зазначають в СБУ, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

"Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі", ‒ йдеться у повідомленні.

В СБУ нагадують, що через це на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО.

"Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі", ‒ повідомили у спецслужбі.

У листопаді минулого року Служба безпеки України провела обшуки у колишнього народного депутата Євгенія Мураєва та його поплічників. Вилучили готівку, зокрема російські рублі, зброю, комп'ютерну техніку і мобільні телефони.

Мураєв переховується від правосуддя за кордоном. за даними ЗМІ, він виїхав з України у травні минулого року. Мураєв перетнув український кордон з Угорщиною на Закарпатті.

Перед тим ЗМІ повідомляли, що дружина Мураєва перебуває у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Може сісти на 15 років: екснардепу Мураєву повідомили про підозру у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути