четвер, 18 квітня 2019 15:43

МОЗ відреагувало на висловлювання Зеленського на свою адресу

Автор: moz.gov.ua
  МОЗ України застеріг кандидатів у президенти від поширення фейків і дезінформації
МОЗ України застеріг кандидатів у президенти від поширення фейків і дезінформації

У МОЗ України заявили, що кандидат у президенти Володимир Зеленський в інтерв'ю для РБК-Україна, опублікованому 18 квітня, продемонстрував необізнаність щодо роботи екстреної служби і запуску трансформації охорони здоров'я.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"МОЗ України застерігає політиків і зокрема кандидатів у президенти від поширення фейків і дезінформації, адже вони несуть велику відповідальність перед суспільством, лідером якого хочуть стати", — зазначають у міністерстві.

У свою чергу, Зеленський щодо медичної реформи заявив:

"Думаю, сама Верховна Рада не знає відповіді на якісь запитання, які турбують суспільство. Це як із медичною реформою. Це точно така ж історія. Приймають медичну реформу... Хто взагалі запитав у людей, а як ми з села доїдемо до цієї лікарні? Тому що тепер "швидка допомога" не приїжджає, а у моєї дитини 39 градусів температура, а навіть якщо 37 градусів, і ця бабуся з цієї онукою, у неї серце стає, до неї не їде "швидка допомога", тому що у нас така реформа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії МОЗу призведуть до збільшення хворих на туберкульоз — нардеп Дубіль

У МОЗ України на подібні висловлювання відповіли наступне:

"Звернення батьків маленьких пацієнтів є екстреним викликом, на який обов'язково приїжджає та приїжджатиме бригада екстреної медичної допомоги. Серед невідкладних станів — стан дітей до 2 років (у тому числі підвищена температура), знепритомлення у дітей чи дорослих, ознаки серцевих нападів та інші стани, які можуть загрожувати життю".

Чоловікам-працівникам медичної галузі в офіційних документах більше не вказуватимуть "сестра-господиня", "головна медична сестра" чи "акушерка". До трудової книжки й трудового договору їхні посади записуватимуть у чоловічому роді: медичний брат, акушер, санітар тощо.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ відреагувало на висловлювання Зеленського на свою адресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути