понеділок, 09 грудня 2019 20:56

Мовчати про Крим в обмін на газ - неприпустимо — Чийгоз

Мовчати про Крим в обмін на газ - неприпустимо  — Чийгоз
Ахтем Чийгоз: мовчати про Крим в обмін на газ - неприпустимо. Фото: Politeka

Розмови про те, щоб отримати прямий газовий контракт з Росії в обін на мовчання про деокупацію Криму - неприпустимі. Про це заявив депутат фракції "Європейська Солідарність" Ахтем Чийгоз в ефірі телеканалу "Прямий".

"Щодо Криму не вірю і ніхто мене не зможе переконати, що питання Криму не обговорюється з боку Путіна в категоричній формі. Інша справа наскільки готова до такої позиції Росії наша делегація на чолі з президентом, які аргументи і як виглядатиме під час такої категоричності", – сказав депутат.

Відповідаючи на питання чи можливо під час переговорів з боку Путіна буде запропоновано прямі поставки газу в обмін на відмову піднімати питання деокупації Криму з боку української сторони, Ахтем Чийгоз підкреслив: "Торг тут не доречний".

"На таких форматах, на мою думку, найкращим меседжем президента Зеленського у відповідь на всі ці комбінації, маніпуляція і хитрі методи роботи кбдшника було б добре сказати в очі чітку позицію щодо деокупації нашої території", – заявив депутат "Європейської Солідарності".

Він також зауважив, що Зеленському дали б додаткові переговорні можливості на зустрічі у Парижі зміни до Конституції України, які б визначили статус Криму. Однак, це питання не було підтримане.

Водночас він запевнив, що питання визначення статусу Криму в Конституції України буде знову підніматися, і це стане тестом для президента Зеленського і його команди.

"Це буде тестом для нової команди – чи готова вона захищати самостійність України в тому, що вона сама буде визначати як розвиватимуться її регіони, в тому числі і окуповані території", – зауважив він.

Ахтем Чийгоз зауважив, що саме тому всі судові позови, рішення суду та штрафи, які має сплатити "Газпром" дуже дратують Путіна.

Він наголосив, що зараз Україна не утримує Крим і зробила його "настільки важким для Росії", навіть у розрізі регіонів Росії, де дотації на Крим найбільші.

Депутат зауважив, що Крим для Росії дійсно став "валізою без ручки".

"При цьому ми ще й супротив там активізуємо. Так звані державні вибори повністю провалені нашим суспільством в Криму. Відбувається активне оформлення документів (в Україні – ред.) – паспорти, свідоцтво про шлюб, тощо. З Криму сюди активно приїжджають… Діти не їздять кудись в Москву чи Астрахань, а їдуть вчитись в українські вищі навчальні заклади", – сказав Ахтем Чийгоз.

Зараз ви читаєте новину «Мовчати про Крим в обмін на газ - неприпустимо — Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути