пʼятниця, 06 вересня 2013 14:17

"Москва, досить морського піратства!" - "свободівці" пікетували російське посольство в Києві
14

Фото: Фото: gazeta.ua

- Москва зрівняла свій статус зі статусом держав на кшталт Сомалі! Російські прикордонні морські сили стали піратами, бо тільки пірати нападають на мирні рибальські човни! - виголошує в гучномовець 22-річний Володимир Назаренко, заступник голови Солом'янської райорганізації ВО "Свобода" з молодіжних питань. В п'ятницю активісти "Свободи" пікетують російське посольство - вимагають припинити свавілля російських прикордонників щодо українських рибалок в Азовському морі. 17 липня катер Берегової охорони Прикордонної служби Росії потопив баркас українських рибалок в Азовському морі. Четверо українців загинуло, ще один - Олександр Федорович - вижив, але був затриманий російськими прикордонниками і зараз знаходиться в Росії на підписці про невиїзд.

Акція "свободівців" зібрала близько 30-ти людей, переважно "свободівців". Вони стоять півколом біля входу до посольства, тримають плакати "Руки геть від українських рибалок!", "Свободу українцю Олександру Федоровичу!", "Вимагаємо кари для вбивць українців!" "Москва, демаркуй морський кордон" та "Москва, покайся!".

- Рибалок, що хотіли прогодувати свої родини, московські прикордонники просто розстріляли! Олександр Федорович не є арештованим - він є військовополоненим піратською державою! - продовжує активіст. - Я хочу звернутися до наших правоохоронців і силових структур - чому ви захищаєте посольство піратської держави замість докладати зусиль для звільнення Олександра Федоровича?

- Москва, досить морського піратства!, - скандують у відповідь присутні.

Слово бере 27-річний Руслан Андрійко, заступник голови "Свободи" з молодіжної роботи.

- Наші основні вимога - повернення на Україну Олександра Федоровича, покарання винних у смерті українських рибалок, і демаркація морського кордону - бо без демаркації порядку в Азовському морі не буде! Насправді, ми не чекаємо якої-небудь реакції від російського посольства. Бо це єдине посольство, що не звертає уваги на жодну акцію протесту під своїми стінами - напевно, вони навіть не вважають нас за людей. Могли б послати хоч якогось клерка, щоб забрав наші вимоги - але ні. Тобто, на словах ми "брати", а на ділі до українців ставляться просто по-хамськи. Тому наша акція спрямована на те, щоб привернути до цього питання увагу громадськості і української влади - яка вже вона не є. Хоч, певно, Янукович і компанія вже наїлися російської дружби. Тому єдиний плюс від чинної політики Москви - що вони навіть з Януковича зробили "євроінтегратора"! Геть від Москви, геть від Азії!

- Вбивць українців за грати! Свободу Олександру Федоровичу! Москва, демаркуй морський кордон! - підтримують речника мітингувальники.

"Свободівець" Валерій Шевчишин прийшов на акцію з саморобною табличкою "Цивілізація там закінчується, де починається руській мир".

- Росія веде себе так, як їй дозволяє наша "антиукраїнська влада". Якби Москва знала, що наша влада захищатиме своїх громадян - то просто не дозволила б собі таких дій. Але для нашої влади наші громадяни - не громадяни.

Акція триває близько години, закінчується вона о 12-й дня. За словами Андрійка, такі ж пікети сьогодні проходять під облдержадміністраціями в усіх областях.

Зараз ви читаєте новину «"Москва, досить морського піратства!" - "свободівці" пікетували російське посольство в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути