четвер, 06 квітня 2023 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Московських попів обміняли на полонених українців

Московських попів обміняли на полонених українців
Служба безпеки України бореться з ворожою агентурою, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Шпигунів з представників Російської православної церкви в Україні обміняли на українців, які були у російському полоні.

Росія впливала на Україну не тільки через релігійні організації, а й через свою агентурну мережу. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Укрінформ".

"У цій інституції було дуже багато представників так званої розвідувальної спільноти Російської Федерації. Частину з них ми вже поміняли на наших бранців. Це факти, які українська спільнота має знати", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Історія московського патріархату у Львові завершена" – Садовий

Служба безпеки України бореться з ворожою агентурою, контррозвідка займається виявленням осіб, які допомагають РФ, сказав секретар РНБО.

"Що стосується московської церкви, я хочу зробити розподіл на дві частини. У нас до релігії немає жодних претензій. Людина може вірити в Бога, в Аллаха, в кого вважає за потрібне. У нас є претензії до установи, яка не зареєстрована у відповідний до українського законодавства спосіб. Ви хочете ходити молитися? Ідіть і моліться. Але інституції, які не зареєстровані у відповідний спосіб на території України, не можуть тут працювати", – сказав Данілов.

Також секретар РНБО сказав про права власності на об'єкти.

"У вас є своя власність? Можете розпоряджатися своєю власністю. А держава має право розпоряджатися своєю власністю так, як вважає за необхідне. Наприклад, якщо ми говоримо про Києво-Печерську лавру, це – заповідник. Він підпорядкований відповідній державній інституції. Якщо якийсь піп вирішив, що це його приватна власність, це зовсім не так", – заявив.

Будівлі Києво-Печерської лаври представники РПЦ в Україні мали звільнити 29 березня. Натомість вони заблокували доступ до будівель і перешкоджали роботі Комісії Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" звернувся до поліції і подав позов до Господарського суду міста Києва.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про передачу державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Московських попів обміняли на полонених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути