пʼятниця, 11 вересня 2009 08:21

Москаля можуть позбавити депутатських повноважень

Москаля можуть позбавити депутатських повноважень

Регламентний комітет Верховної Ради підготував документи про примусове позбавлення депутатських повноважень Геннадія Москаля.

Про це повідомили в прес-службі Партії регіонів.

"Він, як відомо, перебуває в двох досить відповідальних іпостасях: парламентарія - члена фракції блоку НУ-НС, і керівника Головного управління МВС у Криму - заступника міністра внутрішніх справ", - підкреслюється в повідомленні.

У Партії регіонів зазначили, що згідно з процедурою, ці матеріали перед направленням їх до Адміністративного суду повинен підписати голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Відповідь на питання, чи пройшов Володимир Михайлович тест на неухильне дотримання Конституції і законів України, чи його позиція в цьому питанні є не більш ніж складовим елементом його передвиборчої піар-кампанії, стане відома вже найближчим часом", - зазначили в Партії регіонів.

Сам Москаль називає неправомірним в судовому порядку вирішувати питання про зняття з нього депутатських повноважень. "Рішення регламентного комітету є абсолютною фікцією", - заявив він.

За словами Москаля, він був призначений на посаду начальника кримської міліції 19 серпня, а вже 21 серпня Донецький окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі згідно з позовом екс-начальника кримської міліції і керівника виборчого штабу Партії регіонів у Криму Анатолія Могильова про скасування урядового розпорядження про призначення Москаля заступником міністра - начальником Головного управління МВС України в Криму.

За словами Москаля, слухання у справі призначені на 24 вересня.

"Тому регламентний комітет не мав права розглядати моє питання. Я завтра напишу листа Володимиру Литвину про те, що, даруйте, ваш регламентний комітет не має рації", - підкреслив він.

При цьому Москаль зазначив, що направив на адресу регламентного комітету лист, у якому просить не розглядати його питання до судового засідання. "Але емоції і нелюбов до мене взяли гору над здоровим глуздом", - заявив він.

Крім того, Москаль повідомив, що на засіданні регламентного комітету вирішувалося питання про зняття депутатських повноважень з трьох депутатів, але необхідна кількість депутатів проголосувала тільки щодо його кандидатури.

"Де ж справедливість?", - з обуренням зазначив Москаль.

За матерiалами: УНІАН, Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Москаля можуть позбавити депутатських повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути