Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2011 06:41

Москаль звинуватив МВС у малочисельності "бійців" у Львові

Москаль звинуватив МВС у малочисельності "бійців" у Львові

Народний депутат від "Народної самооборони" Геннадій Москаль звинувачує Міністерство внутрішніх справ у масових заворушеннях у Львові, які стались 9 травня. У той день МВС мало виставити проти активістів різних політсил бодай 5-7 тисяч правоохоронців.

"Я не звинувачую ані львівську, ані центральну влади. На відміну від інших, також не звинувачую жодні партії: ні "Русское единство", ні "Родину", ні "Свободу". Кожна партія дія тими методами, які вважає за потрібне", - сказав Москаль.

"Я звинувачую Міністерство внутрішніх справ, яке було зобов'язано забезпечити виконання рішення суду (про заборону проведення політичних акцій у Львові 9 травня - ред.)", - додав опозиціонер.

За його словами, згідно офіційної довідки, для охорони громадського порядку у Львові 9 травня було задіяно дві тисячі міліцейських працівників особового складу.

"Але ж йшлось не про колгоспні збори, які проводились у Львові! Як могли дві тисячі людей забезпечити порядок? Де були наші хвальоні внутрішні війська? Невже не можна було зібрати більше правоохоронців? Що ці дві тисячі могли зробити, коли у місті цілий місяць нагнітались пристрасті - Львів був охоплений, заражений бацилами психозу, тому й вийшла велика кількість людей", - наголосив Москаль.

На його переконання, у Львові можна було забезпечити порядок лише за допомогою більшої кількості представників правоохоронних органів.

"Мало бути не менше п'яти тисяч правоохоронців у Львові 9 травня. Завжди на двох мітингувальників береться хоча б один працівник міліції або внутрішніх військ. Якщо сьогодні МВС каже, що у Львові було близько 15 тисяч учасників масових заходів, то на них мало б бути правоохоронців, кількість яких дорівнювала б половині від кількості активістів", - уточнив нардеп.

"А взагалі заради хорошого успіху, кількість міліції має переважати над кількістю мітингувальників. І це якраз є тим гальмом, який не дає будь-якій людині реалізувати поганий вчинок. У державі завжди має бути запобіжник на будь-які масові заворушення", - резюмував Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Москаль звинуватив МВС у малочисельності "бійців" у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути