четвер, 11 жовтня 2012 22:52

Москаль радить скоротити правоохоронців: "Ці фінансування краще направити на захист прав людей"

Москаль радить скоротити правоохоронців: "Ці фінансування краще направити на захист прав людей"
Геннадій Москаль: необхідно провести суттєві реформи. Фото: uk.wikipedia.org

В Україні необхідно провести серйозні реформи у правоохоронних органах і направити їхню роботу на захист прав людей.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль.

Він підкреслив, що, перш за все, необхідно скоротити велику кількість спецслужб та управлінь в МВС та СБУ.

"Ці установи не приносять жодної користі, але на них ідуть великі державні фінансування. Ці фінансування краще направити на те, щоб були захищені права людей — право на життя, право на недоторканність власності. Щоб люди не боялися дітей у школи відпускати, щоби на вулиці ні в кого з кишень не крали гаманці, щоби нікого не били, щоби в нас не було наркоманів, щоби ми не були на першому місці по торгівлі людьми, щоби у нас був порядок", - наголосив він.

Москаль додав: "Для цього потрібні гроші. Життя людини є основною конституційною цінністю. Це записано в Конституції. А якщо людей сьогодні вбивають, як у "Каравані", а правоохоронні органи безпорадні, то дійсно їх треба скорочувати".

На думку нардепа, багато управлінь та спецслужб у правоохоронних органах залишилися ще з СРСР, а сучасній Україні вони не потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На звільнених чиновниках можна було б заощадити 120 мільйонів на місяць

"У нас дуже багато того, що залишилося у спадок від Радянського Союзу, що було створено тоді, коли дійсно були у державі кошти, був бюджет розвитку. На сьогоднішній день ми маємо бюджет проїдання. Ми сьогодні скорочуємо армію, а контрактників набрати не можемо. І водночас маємо цілу купу спецслужб, які взагалі нічого не роблять, а зарплатню отримують захмарні. З бюджету на них викачують гроші, а ми економимо", - підкреслив він.

Москаль зауважив, що, перш за все, Україна має економити на війську, бо є позаблоковою державою: "У будь-якому випадку нам немає чого чекати допомоги ні від Росії, ні від НАТО. Ми сказали, що самі впораємося. Та поки я нічого не бачу суттєвих реформ у збройних силах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов пообіцяв скоротити кількість пільговиків

Нардеп наголосив, що в правоохоронних органах необхідно провести цілу низку реформ. Так, зокрема, на його думку, усі правоохоронні структури мають бути в компетенції МВС, а СБУ має займатися тільки контррозвідкою. "У всіх країнах, навіть у найбільш розвинутих, є дві спецслужби — розвідка класична і класична контррозвідка. У нас же їх понаплодили, що ніхто вже не знає, хто чим займається", - додав Москаль.

Нагадаємо, що нещодавно з'явилася інформація про те, що президент України Віктор Янукович має намір ініціювати скорочення тисяч працівників спецпідрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Москаль радить скоротити правоохоронців: "Ці фінансування краще направити на захист прав людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути