Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2012 22:54

Москаль прогнозує зростання корупції на 10-12%

Москаль прогнозує зростання корупції на 10-12%

У нинішньому році в Україні корупція зросте не менше ніж на 10% - 12%. Такий прогноз зробив сьогодні в Донецьку заступник голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль під час круглого столу, присвяченого темі корупції.

"Щоб впоратися з корупцією, потрібна політична воля, - підкреслив Москаль. - При цій владі Україна з корупцією не впорається. У парламенті ніхто не проголосує за прийняття антикорупційних законопроектів. І в цьому винні ви, виборці".

За словами народного депутата, раніше можна було за гроші купувати рішення судів, а сьогодні все вирішують дзвінки і родинні зв'язки. При цьому корупційні схеми закладені в самому законодавстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція можлива на рівні оформлення земельних ділянок

"Коли в законі записано, що за один і той же злочин можна отримати штраф або 8 років в'язниці - це схема. А повинно бути: 10 років і все, тоді суддя нічого не зможе зробити", - вважає Москаль.

Він підкреслив, що Україна потерпає від корупції на всіх рівнях і в кожному регіоні, але найбільш загруз в ній парламент, де перебігають з однієї політичної партії до іншої за 3 - 4 мільйони гривень.

"За політичну корупцію є стаття в кримінальному законодавстві більшості країн, - зазначив нардеп. - У нас же відповідальності ніякої. Бізнесмени з числа депутатів парламентської більшості раніше платили "тушці" 1 - 1,2 мільйона. Але сьогоднішня влада не має шансу набрати парламентську більшість, значить, його будуть формувати за рахунок "тушок", і купувати їх будуть за 4 мільйона і більше. Ціни будуть зростати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова політика і корупція заважають бізнесу

На думку народного депутата, корупція в Україні набула небачених розмірів.

"У Криму урядову будівлю люди називають Макіївський централ. З Макіївки в Криму сьогодні навіть директора кладовищ. Може, вони краще ховають?", - сказав Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не вірять у наміри Януковича подолати корупцію - опитування

Народний депутат вважає, що і новим головою СБУ стане людина з Макіївки. За його інформацією, все кримське узбережжя за нинішньої влади продано росіянам та іншим іноземцям.

Повністю впоратися з корупцією, на думку Москаля, неможливо, а звести до мінімуму явище можна тільки дуже жорсткими заходами.

"Ось в Китаї за корупцію смертна кара, і приблизно таку кількість корупціонерів, як вся Донецька область, стратять щорічно", - навів приклад депутат.

Зараз ви читаєте новину «Москаль прогнозує зростання корупції на 10-12%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути