пʼятниця, 31 січня 2014 14:11

Москаль про катування Булатова: треба розбиратися з МВС і СБУ, а не з Росією

Москаль про катування Булатова: треба розбиратися з МВС і СБУ, а не з Росією
Геннадій Москаль. Фото: cit.ua

Підозра у викраденні і знущанні лідера автомайдану Дмитра Булатова падає на правоохоронні органи України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від партії "Батьківщина" генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль.

За його словами, наразі інформації про усі викрадення активістів досить мало.

"На сьогоднішній день важко відслідкувати логіку викрадачів. Першими були викрадені Луценко і Вербицький, який помер від переохолодження і тілесних ушкоджень. Важко сказати, чи викрадали ті ж самі особи, чи інші. Інформації обмаль. Працюємо з правоохоронцями з СБУ і МВС, які нам (лояльним до Майдану — ред.) співчувають і можуть надати більш вичерпану інформацію", - сказав він.

Москаль наголосив, що може бути багато версій того як влада організовує ці викрадення.

"Не треба виключати, що це спецпідрозділи МВС чи СБУ, бо історія України знає історію з Гонгадзе. Може це організовані злочинні угрупування, які знаходяться під контролем міліції, може громадські організації, які створені владою, на кшталт "Оплоту", а може особи, які співпрацюють з міліцією на офіційній основі згідно закону "Про оперативно-пошукову" діяльність. Версій дуже багато, падає підозра на всіх. Сказати, що тільки на когось одного — не можна", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадачі Булатова вибивали з нього інформацію про фінансування Автомайдану — Поярков

Версія, що до викрадень залучені російські спецслужби, на думку Москаля не надто переконлива.

"Якби наші правоохоронні органи не робили стільки дурниць, на них би не падала підозра і можна було казати, що це хтось приїхав щоб дестабілізувати ситуацію. Те що говорили російською (За свідченням Булатова ті, хто його катував говорили з російським акцентом — ред.) це ще нічого не означає. Є жителі Криму, Севастополя і інших регіонів і говорять з таким же акцентом як в Росії", - сказав він.

"Я б не рахував цю версію основною. Скоріше за все знущання над Булатовим це залякування: "будеш так робити — пропадеш". Треба розібратися у нас всередині в правоохоронних органах", - додав він.

Москаль також повідомив, що активних дій з приводу розслідування викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького МВС не проводили.

Зараз ви читаєте новину «Москаль про катування Булатова: треба розбиратися з МВС і СБУ, а не з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути