Ексклюзиви
середа, 24 березня 2010 15:45

Москаль - Білоконю: "Коля, не переживай, тебе ніхто не шукає!"

Москаль - Білоконю: "Коля, не переживай, тебе ніхто не шукає!"

Про те, що екс-голову МВС Миколу Білоконя не шукає "Інтерпол", Білоконю у 2005 році повідомив Геннадій Москаль.

Про це заявив сам Москаль газеті "Сегодня", коментуючи заяву екс-керівника НЦБ Інтерполу в Україні Ростислава Вергелеса з цього приводу.

"Незабаром після "помаранчевої революції" я подзвонив Білоконю (ми з ним довго разом працювали) і сказав: "Коля, не переживай, тебе ніхто не шукає!", - повідомив Москаль.

На слова Вергелеса про те, що в квітні 2005 року його "викликав один із заступників міністра внутрішніх справ і запитав: скільки треба часу, щоб відправити запит щодо Білоконя каналами Інтерполу?", після чого доручив "запустити" у пресу інформацію про те, що Інтерпол почав перевірку щодо Білоконя, Москаль заявив:

"Я не маю звички викликати до себе в кабінет заступників керівників підрозділів і не знайомий із Ростиславом Вергелесом".

Як відомо, Москаль, який зараз є народним депутатом фракції НУНС, з лютого до листопада 2005 року був заступником міністра внутрішніх справ України - начальником кримінальної міліції, працював під керівництвом Юрія Луценка.

Вергелес на той час (із вересня 2004 року) був заступником керівника українського бюро Інтерполу Кирила Куликова, очолив бюро 1 січня 2007 року.

Москаль в інтерв"ю також зазначив, що в 2005 році ніхто з керівників МВС не міг наказати Вергелесу їхати до Москви й просити російських правоохоронців затримати екс-голову Держуправління справами Ігоря Бакая.

"По-перше, подібні поїздки є компетенцією співробітників Департаменту карного розшуку чи ГУБОЗ. А по-друге, щоб така поїздка відбулася, міністр (Луценко) мав звернутися з письмовим проханням до голови МВС РФ і отримати дозвіл. А цього не було", - сказав Москаль.

"Підкреслю також, що якщо Ростислав Вергелес виконував усні накази начальства, – це його особисті проблеми. Він повинен знати, що в міліції прийнято працювати на підставі письмових наказів", - наголосив він.

Коментуючи заяву Вергелеса про крадіжку бази даних Інтерполу, Москаль обурився: "Ну, що за дурниця!".

"Предмети мистецтва, які розшукуються Інтерполом, коштують мільйони доларів. А ваш співрозмовник (Вергелес) каже, що базу продали за 5 штук. Хоча б пару нулів для пристойності додав!", - заявив колишній заступник голови МВС.

"До речі, Інтерпол – це просто поштова скринька міліції. Отримує та обробляє інформацію. Тому співробітникам Бюро навіть зброю не дають. А Вергелес просто вислужується перед новим керівництвом МВС", - заявив Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Москаль - Білоконю: "Коля, не переживай, тебе ніхто не шукає!" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути