Ексклюзиви
четвер, 08 серпня 2013 10:51

Молдова остаточно відмовилась від радянських паспортів

Молдова остаточно відмовилась від радянських паспортів
Фото: calendate.com.ua

Кабінет міністрів Молдови 7 серпня затвердив план заміни радянських паспортів на сучасні посвідчення особи.

Власники паспортів в червоних обкладинках повинні отримати нові документи до 1 вересня 2014 року, повідомляє "Тиждень" з посиланням на джерело Publika.md.

За планом дій, затвердженим молдовським урядом, місцевим органам влади в адміністративно-територіальних одиницях країни рекомендується вжити відповідних заходів для поновлення даних реєстру населення на територіях, представивши цю інформацію у відповідні державні органи.

Водночас, міністерству фінансів та інформаційних технологій і зв'язку слід визначити засоби, необхідні для реалізації цього плану дій.

За даними міністра інформаційних технологій і зв'язку Павла Філіпа, після впровадження плану дій у встановлені терміни, брати участь у виборах на основі радянськихпаспортів вже буде неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова теж не знайшла нічого небезпечного в продукції "Рошен"

Проте міністр праці, соціального захисту і сім'ї Валентина Булига зазначила, що одного року на заміну паспортів старого зразка може не вистачити.

"Я переживаю з приводу того, чи встигнемо ми замінити ці паспорти за один рік. Ризикуємо не встигнути вчасно", – сказала вона.

Контроль за виконанням рішення уряду здійснюватиме міністерство інформаційних технологій і зв'язку, яке повинно надати до 1 жовтня наступного року звіт з результатами реалізації плану.

Нагадаємо, пропозиція про заміну радянських паспортів новими документами, які засвідчують особу, надійшла від лібералів Молдови. Відповідний проект прийняли минулого року в першому читанні. Проти нього категорично проти виступили комуністи. За їх словами, метою уряду є обмеження права громадян на участь у голосуванні на майбутніх виборах.

У квітні депутати прийняли закон, який забороняє голосувати за радянськими паспортами. Таким чином, уряду потрібно було визначити процедуру заміни радянських паспортів.

На сьогодні паспорти радянського зразка є у 220 тис. громадян Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Молдова остаточно відмовилась від радянських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути