Ексклюзиви
середа, 31 липня 2013 02:26

У Молдові вперше виписали штраф за банер російською мовою

У Молдові вперше виписали штраф за банер російською мовою
Фото: ligarus.org

Правоохоронні органи республіки Молдова вперше виписали штраф за використання банерів з написами російською мовою під час протестної акції. Про це увечері у вівторок, 30 липня, повідомляє РИА Новости з посиланням на протокол, який опинився у розпорядженні редакції.

Штраф за використання російської мови виписаний владою міста Бельци. Відповідач - Ліга російської молоді Молдови, яка 17 липня 2013 організувала акцію протесту, приурочену до візиту в республіку президента Румунії Траяна Бесеску.

Згідно з протоколом, організатори маніфестації використовували два "рекламних плаката" з "текстами інформативного характеру російською мовою", тим самим порушивши 368 статтю адміністративного кодексу Молдавії.

В результаті лідеру бельцовского осередку Ліги російської молоді Віктору Калашникову виписали штраф у розмірі 400 лей (трохи більше 200 гривень).

У заяві, опублікованій на сайті Ліги у зв'язку з виписаним штрафом, дії молдавської влади називаються "фашистськими методами" і порівнюються з боротьбою з російською мовою в часи "румунської окупації Молдови".

Зараз ви читаєте новину «У Молдові вперше виписали штраф за банер російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути