четвер, 03 листопада 2011 11:13

Могильов обгрунтував заяву Януковича: знайшли двох "Рембо" з арсеналами зброї

Могильов обгрунтував заяву Януковича: знайшли двох "Рембо" з арсеналами зброї

Міліція з початку 2011 р. вилучила з незаконного обігу 2781 одиницю вогнепальної зброї та 738 кг вибухових речовин.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Підрозділами МВС України щорічно з незаконного обігу вилучається велика кількість зброї та вибухівки. Цього року мова йде вже про 2781 одиницю вогнепальної зброї, серед якого 4 гранатомета, 2 кулемети, 40 автоматів, 176 карабінів та гвинтівок, 250 пістолетів, 608 обрізів, 1,5 тис. одиниць саморобної зброї, 426 гранат, 116,7 тис. патронів, 738 кг вибухових речовин і 678 кг пороху, повідомляє МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Януковича про збройні напади смішна — політолог

"Якщо в попередні роки зброю вилучалося, як правило, у людей, які готують злочин або в так званих "чорних археологів", які ведуть пошукові роботи в місцях бойових дій, то в цьому році, люди, у яких знайшли "стволи", серед мотивів зберігання зброї називають і наміри нападу на державні установи. Зараз правоохоронці з'ясовують справжні наміри цих людей ", - відзначили в МВС.

Серед останніх прикладів МВС зазначив вилучення зброї у жителя м. Алушта в Автономній Республіці Крим, у якого знайшли три автомати Калашникова, пістолет Макарова, два спецзасоби "Форт-17Л" і "ПМ-РФ", призначені для відстрілу гумових куль, 15 запалів до гранат, 2 електродетонатори та 360 набоїв. А у жителя міста Торез Донецької області в будинку вилучено гранатомет, 2 автомати Калашникова, гвинтівку, 4 пістолета, 5 обрізів мисливської зброї, 3 гранати, 41 електродетонатор, 557 патронів.

"Каналами потрапляння зброї і вибухових речовин у незаконний обіг є, насамперед, крадіжки зі сховищ, складів, арсеналів військових частин, підприємств, установ, організацій, де виробляється, зберігається або використовується вогнепальна зброя і вибухівка", - йдеться в повідомленні міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича лякають збройними нападами і посилено охороняють - ЗМІ

Протягом цього року зареєстровано 42 факти розкрадання зброї.

Відзначимо, вчора на розширеному засіданні Кабінету міністрів Президент України Віктор Янукович сказав, що на органи влади готуються збройні напади. За словами Президента, в Україні закуповують зброю для вчинення цих нападів. Янукович сказав, що цю інформацію він отримав від правоохоронних органів.

"Люди втратили страх і совість. Хто це організовує? Не ті, кому важко. Ті, кому найважче, вони мовчать, чекають, терплять", - сказав учора Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Могильов обгрунтував заяву Януковича: знайшли двох "Рембо" з арсеналами зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути