четвер, 22 вересня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізовані росіяни можуть врятуватися в Україні: Верещук назвала умову

Мобілізовані росіяни можуть врятуватися в Україні: Верещук назвала умову
Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук пояснила росіянам, як їм врятуватися під час мобілізації. Фото: facebook.com/vereshchuk.iryna

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук дала росіянам рекомендації, як урятувати свої життя, коли ті опиняться в Україні після мобілізації.

За її словами, гарантувати мобілізованим громадянам країни-агресорки безпеку може лише здача у полон. Про це Верещук написала в Telegram 22 вересня.

"Ви можете просто здатися у полон. Так ви збережете найцінніше – своє життя – для себе, та для своїх близьких. Це краще, ніж безславна смерть на чужині. У полоні вам гарантується безпека та гідні умови утримання. Згодом вас можуть обміняти на українських полонених", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Частичная могилизация" – мережі висміюють Путіна і мобілізацію в РФ

У випадку, якщо росіянин після здачі в полон не захоче повертатися у РФ, де за полон і йому загрожує 10 років позбавлення волі, то Україна не передаватиме таких осіб проти їхньої волі. Усе згідно із законом та Женевською конвенцією, запевнила Верещук.

Як здатися в полон - читайте за посиланням.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у всій Росії. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності й бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення "референдумів" на окупованій території України.

У деяких містах Росії почалися мітинги проти мобілізації. Людей затримували.

Бойові втрати росіян на ранок 22 вересня становлять 55 510 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 400 російських загарбників, повідомив український Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізовані росіяни можуть врятуватися в Україні: Верещук назвала умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути