четвер, 04 червня 2020 12:57

"Мені сказали - я зайшов". Зеленський готовий заплатити штраф за порушення карантину в кафе

Президент Володимир Зеленський готовий заплатити штраф, якщо його дії визнають порушенням правил карантину. Про це він сказав у четвер журналістці у Хмельницькій області.

"Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив. Мені сказали, запросили, я зайшов – усе там перевірили", - цитує президента "Українська правда".

Напередодні в соцмережах кепкували з фотографії, на якій президент п'є каву в одному з закладів Хмельницького в оточенні чиновників. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко був присутній при цьому. Усі присутні були без захисних масок чи респіраторів.

Автор: @president.gov.ua
  Фото з кафе Офіс президента опублікував вчора.
Фото з кафе Офіс президента опублікував вчора.

Пояснення санлікаря

"Ми вчора йшли вулицею, хотіли взяти кави собі. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, вони звернулися до нас: дивіться, ми вже готові виконувати ваші норми. Ми просто зайшли перевірити.

Було все дотримано так, як прописано в наших нормах. Я сидів подалі, контролював.

Подивилися, чи все працюватиме, оскільки ми всі переживаємо: динаміка захворюваності в нас не зменшується, вона стабільна. Тому переживає президент, переживаю я. Не розглядайте це як порушення карантину, а подивіться як на інспекцію, як працюватимуть заклади буквально вже з завтрашнього дня", - розповів Ляшко.

"Я спостерігав, хвилювався, як дотримуються наших правил. Все пройшло гуд. Ми подивилися і пішли. Нічого такого не було, як розкрутили.

Учора уряд проголосував за відкриття закладів 5 червня. Постанову про правила роботи було опубліковано позавчора. І президент побачив, як вона може працювати - якщо люди сидять за одним столом, то не більше чотирьох осіб (не рахуючи дітей). І можуть сидіти без масок під час вживання їжі та напоїв", - сказав санлікар.

Поліції не вперше штрафувати президента

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм президентом.

На запитання, чи порушує карантинні обмеження президент разом з іншими чиновниками у зв'язку з тим, що в Україні діє заборона на роботу кафе і ресторанів у приміщеннях і чи не збираються його притягати до відповідальності, Геращенко сказав: "Поліції не вперше штрафувати президента. Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень у квітні 2019 року, він був оштрафований за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова звільнять лише за командою Зеленського

На уточнювальне запитання, на яку суму можуть оштрафувати президента, Геращенко відповів: "Штраф, ви знаєте, за порушення карантинних норм - 17 тисяч гривень. Але чи виннні в цьому випадку президент і присутні з ним, потрібно розібратися, виходячи з загального контексту ситуації".

Кабінет міністрів погодив чергове послаблення карантину в Україні. Воно стосується закладів громадського харчування, церков та літніх людей.

Зараз кафе й ресторани мають право обслуговувати клієнтів тільки на літніх терасах.

Зараз ви читаєте новину «"Мені сказали - я зайшов". Зеленський готовий заплатити штраф за порушення карантину в кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути