середа, 21 липня 2010 09:29

Міжнародні журналісти дали Януковичу кілька порад

Міжнародні журналісти дали Януковичу  кілька порад

Представники міжнародної організації "Репортери без кордонів" упевнені, що в Україні є факти цензури.

Про це заявив генеральний секретар організації Жан-Франсуа Жульяр в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Нами в Україні були відзначені факти порушення свободи слова. Деякі журналісти піддавалися фізичним нападам, однак неможливо ідентифікувати, хто нападав на них", - розповів він.

Жульяр також зазначив, що організацією зареєстровані багато випадків цензури на телебаченні, коли інформація викидалася або деякі теми журналістам забороняли висвітлювати.

"У мене залишилося відчуття, що зараз в Україні склалася така ситуація, коли інформація, у якій міститься критика діючої влади, замовчується", - сказав він.

"Ми не говоримо про цензуру на централізованому рівні або що є якась вертикаль, яка займається цензуруванням інформації, але журналістам не дають можливості проводити об'єктивні розслідування й висвітлювати певні теми", - відзначив Жульяр.

Він підкреслив, що в Україні спостерігається "велике злиття політики й ЗМІ в особі власників і менеджерів медіа, що створює передумови для цензури".

"Цього неможливо уникнути в цілому, але нам потрібно провести межу між політично ангажованою інформацією й об'єктивною інформацією, неупередженою журналістикою", - сказав він.

Відповідаючи на питання, які рекомендації він готовий дати Януковичу Жульяр сказав:

"Януковичу ми б порадили чітко позначити свою позицію в питаннях відносин влади й медіа. Він має давати більше інтерв'ю, робити офіційні заяви, які матимуть велику вагу, знімаючи з себе усі підозри", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні журналісти дали Януковичу кілька порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути