вівторок, 04 жовтня 2011 11:36

Митрополита Володимира через суд хочуть позбавити звання "Герой України"

Митрополита Володимира через суд хочуть позбавити звання "Герой України"

У Вищий адміністративний суд надійшла скарга на рішення президента Віктора Януковича про присвоєння Митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимира звання "Герой України".

Як пише газета "Дело", вищий адміністративний суд України прийняв до розгляду позов до президента, в якому позивач вимагає визнати незаконним Указ голови держави про присвоєння звання "Герой України" Володимиру Сабодану.

Нагадаємо, відповідний указ було видано президентом 9 липня 2011 року.

Позов було подано 2 вересня. На своєму засіданні 9 вересня Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення залучити до судового розгляду самого Митрополита, оскільки "рішення з цієї справи може вплинути на його права та інтереси".

Судове засідання призначено на 5 жовтня 2011 року.

Нагадаємо, 2 серпня Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного суду та Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконним присвоєння звання "Герой України" лідеру ОУН Степану Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу. Янукович пізніше прокоментував ці рішення, заявивши, що не сумнівається у правильності судових вердиктів.

Екс-президент Віктор Ющенко, який підписував оскаржені укази, вже подав заяву до Верховного суду України, де спробує повернути Бандері та Шухевичу високі звання.

Зараз ви читаєте новину «Митрополита Володимира через суд хочуть позбавити звання "Герой України" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути