понеділок, 06 січня 2020 18:58

Митрополит Епіфаній подякував Порошенку за томос

Митрополит Епіфаній подякував Порошенку за томос
Митрополит Епіфаній подякував усім причетним до отримання томосу. Фото: Politeka

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній подякував п'ятому президенту України Петру Порошенку та всім причетним до отримання Україною томосу про автокефалію.

Епіфаній наголосив, що коли Українська Православна Церква була включена у Диптих як рівноправна автокефальна Церква-Сестра, здійснилася мрія мрія багатьох поколінь та мільйонів вірних українців. Про це предстоятель ПЦУ написав на своїй сторінці в Facebook

"Ця подія - плід праці дуже багатьох, зокрема і тодішнього глави держави Петро Порошенко. Тривалий час, фактично три десятиліття, українські ієрархи, духовенство та вірні зверталися до держави з проханням підтримати рух за духовну незалежність, захистивши довершення справи від перешкод з боку зовнішніх противників. І п'ятий президент України почув ці звернення та разом з парламентарями, урядовцями, дипломатами зробив дуже багато для того, щоби 6 січня, у Навечір'я Різдва Христового, томос прибув до України", - наголосив Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній проводить різдвяне богослужіння: онлайн-трансляція

"Дякую вам, Петро Олексійович, та всім державним діячам, які допомогли Церкві утвердити назавжди своє історичне і канонічне право на автокефалію", - додав митрополит.

6 січня 2020-го виповнюється рік з дня отримання Україною томосу про автокефалію Української православної церкви.

Рік тому у Стамбулі відбулася церемонія передачі томосу про автокефалію об'єднаної Української православної церкви митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Епіфаній подякував Порошенку за томос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути