середа, 12 травня 2010 10:23

Міст через Керченську протоку буде фінансувати держава – експерт

Міст через Керченську протоку буде фінансувати держава – експерт

Будівництво транспортного переходу "Керч - Кубань" може створити найкоротший транспортний шлях "Європа – Азія".

"Про необхідність спорудження цього мосту говорили давно, - зазначив у коментарі Gazeta.ua директор програм політичного аналізу та безпеки Міжнародного центру перспективних досліджень Віктор Чумак. - Але ніколи не виявляли бажання і не знаходили коштів. Для нинішньої влади збудувати міст буде принциповим питанням".

На думку експерта, побудова транспортної магістралі дасть новий поштовх для розвитку інфраструктури Криму. Міст поєднає російський і український береги і дасть можливість громадянам обох країн безперешкодно пересуватися. Для росіян багатьох регіонів шлях на відпочинок у Крим стане значно коротшим, ніж в обхід через всю Україну.

Також значно пожвавиться перевалка вантажів в обидві сторони. Раніше вантажі з Росії ішли на Крим в обхід через Миколаїв.

Проблем у роботі прикордонної і митної служб не буде, вони працюватимуть так само, як і на сухопутних ділянках. Можливо, буде спільний контроль, як зараз є з Польщею чи Угорщиною, передбачає експерт.

"Це дуже дорогий і технологічно складний проект, - каже Віктор Чумак. - Головне питання - як пройде міст по Керченській протоці і Азовському морю. Потрібно буде вирішити складні інженерні проблеми. Оскільки дано доручення прем'єру, то я гадаю, що будівництво фінансуватимуть з державного бюджету. Інвестора, який би вклав гроші в цей проект, навряд чи знайдуть, бо у нас нема закону про передачу доріг у концесію. Враховуючи складні геологічні і метеорологічні умови, міст коштуватиме у півтора-два рази дорожче, ніж подібні споруди на Дніпрі".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові Ради міністрів Криму Василю Джарти створити міжвідомчу робочу групу для підготовки рішення про будівництво транспортного мостового переходу через Керченську протоку.

Зараз ви читаєте новину «Міст через Керченську протоку буде фінансувати держава – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути