Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2020 12:26

"Миша, не вы**буйся", Аваков - диявол: найвідоміші цитати Кернеса

"Миша, не вы**буйся", Аваков - диявол: найвідоміші цитати Кернеса
Кернес на мерській посаді був з 2010 року. Фото: city.kharkov.ua

У четвер помер мер Харкова 61-річний Геннадій Кернес. З середини вересня він перебував за кордоном на лікуванні. До того мав підтвердження на Covid-19. Жителі Харкова переобрали Кернеса на мерських виборах 25 жовтня, за нього проголосували 60,34% виборців. Він став міським головою втретє.

1-шу сесію новообраної міськради проводили без його присутності, у ТВК сказали, що він може не складати присяги. Бізнесмен Павло Фукс повідомив, що причина смерті - ускладнення від коронавірусної інфекції.

Gazeta.ua нагадує цитати Кернеса.

"Міша, не ви*буйся, я тобі чесно кажу. Міша, все переписуємо, у тебе нудне обличчя, тобі ніхто грошей не дасть". 2006 року з'явився відеозапис, на якому Кернес дає поради меру Харкова Михайлу Добкіну. Оригінал: "Миша, не вы*буйся, я тебе чесно говорю. Миша, все переписываем, у тебя скучное лицо, тебе никто денег не даст".

"Встань! Дивися, с*чий пес! Якщо ти – уважно слухай те, що я тобі кажу – ще раз поставишся до своїх обов'язків, ще раз я дізнаюся про те, що ти особисто, як директор не проконтролював ті обіцянки й зобов'язання, які взяв на себе, я тебе помножу на нуль. Тобі це ясно, чи ні?", - казав 2012-го чиновнику на засіданні комісії, присвяченому вибуху в житловому будинку.

Виправдовував режим Януковича під час Революції гідності 2014-го: "На Майдані стоять покидьки, які заражені бацилою Майдану і заважають нам творити і будувати. Але наше терпіння не безмежне. Ми підтримуємо Віктора Януковича і поки терпимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто виконуватиме обов'язки мера Харкова після смерті Кернеса

У грудні 2018 року заявляв про підтримку Петра Порошенка, коли той був на посаді президента: "За якого президента голосував би Кернес? Я можу сказати. За Порошенка. Чому? Тому що він докладав чимало зусиль, щоб у Харкові було фінансування метрополітену, щоб у Харкові було фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Світового банку і до питань, пов'язаних із децентралізацією, поліпшенням міжбюджетних відносин".

Про міністра внутрішніх справ Арсена Авакова 2 роки тому казав: "Я за нього розмовляти не хочу. Ця людина займає чуже місце. Він не має освіти, щоб керувати такою силовою структурою. Він має освіту іншу - як забрати. Я можу йому дати характеристику просто - це диявол у плоті".

"Я був в Ізраїлі тиждень тому, був в офісі Ігоря Валерійовича Коломойського, ми випили каву і я поїхав у своїх справах", - казав журналістам перед 2-м туром президентських виборів.

Про президента Володимира Зеленського у липні говорив: "Я з ним не зустрічався ні разу. Ні, раз зустрівся".

Геннадія Кернеса і двох його охоронців - Віталія Блинника та Євгена Сміцького - звинувачують у викраденні, побитті двох учасників Євромайдану і погрожуванні вбивством.

2 березня 2015 року йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів за 3 статтями: незаконне позбавлення волі або викрадення людини; катування; погроза вбивством.

Справу в лютому цього року направили до Київського районного суду Полтави.

Зараз ви читаєте новину «"Миша, не вы**буйся", Аваков - диявол: найвідоміші цитати Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути