середа, 11 листопада 2020 04:11

Місцеві вибори. Склад Київради оновився на 62%

Місцеві вибори. Склад Київради оновився на 62%
"УДАР" та ЄС мають понад 61 голос разом. Фото: РБК

За результатами місцевих виборів, до Київської міської ради пройшли сім партій. Лідерами у рейтингу політичних сил стали "Європейська Солідарність" та "УДАР" із 31 та 30 мандатами відповідно.

Однак з огляду на те, що Віталій Кличко (партія "УДАР") переміг на виборах міського голови, ці дві партії матимуть рівне представництво у раді, підсумовує Громадський рух ЧЕСНО.

З чинної каденції до Київради нового скликання перейде 46 чинних депутатів (майже 40%). Деякі з них змінювали політичні сили у пошуку прохідних місць.

За кількістю колишніх депутатів, які знову вибороли мандат, лідирує "УДАР", яка привела до ради понад половину чинних депутатів. А ось із партії ЄС колишніх депутатів у новообраній фракції буде третина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні обрали місцеву владу

Сумарно "УДАР" та ЄС мають понад 61 голос, чого достатньо для формування неформальної коаліції, але якщо депутати не відвідуватимуть засідання, це може вплинути на процес ухвалення рішень.

Партія "Голос" отримала найменше мандатів. Вона також забрала до себе партійців "Самопомочі". Відкриті списки не спрацювали, зокрема і для партій ОПЗЖ, "Батьківщина", "Єдність Олександра Омельченка".

Партія "Слуга народу" стала єдиною, якій не вдалося провести в раду жодного представника попередньої каденції.

Абсолютно в усіх районах Києва будуть представники від ЄС та "УДАРу". У ЄС найсильніше представництво у Дарниці, а в "УДАРу" — в Деснянському районі. Тут партії мають по 5 депутатів.

Найбільшу кількість представників у Київраді матимуть виборці Дарницького району — 19 депутатів, адже в цьому районі мешкає найбільше виборців у Києві. А от Печерськ і Поділ отримають лише по 6 представників.

Нагадаємо, чинний очільник столиці Віталій Кличко офіційно переобраний мером Києва. Він набрав 50,52% голосів виборців.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори. Склад Київради оновився на 62%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути